Boliginspiration til den lille lejlighed

25 november 2020
Astrid Pedersen

Boligindretning er ingen sag, når man har masser af kvadratmeter at gøre med. Så er det meget nemt at stuve rodet af vejen i dertil indrettede opbevaringsrum, og lade fantasien blomstre i fancy møbler og stilfuldt decor.

Men er du – og eventuelt din familie – kun i besiddelse af en lille lejlighed med begrænset plads til opbevaring begynder det at knibe med mulighederne for udfoldelse, når det gælder boligindretning. Her bliver du nødt til at tænke praktisk. Men det behøver ikke at betyde at din indretning partout skal være kedelig.

Fine opbevaringsløsninger til din entré

Et følsomt punkt når det handler om den lille bolig er den meget sparsomme plads i entreen. Skal der være plads til familiens sko og overtøj, og skal man samtidig kunne komme til på det snævre gang areal, er det nødvendigt at tænke kreativt og innovativt. Men faktisk ligger mange løsninger lige for.

Hvem siger for eksempel at skoene absolut skal stå på gulvet, når de kan hænge på væggen, og oven i købet komme til at fylde mindre på den måde? En lækker stumtjener med hattehylde, som kan monteres på væggen, gør det nemt at hænge jakkerne op og samtidig opbevare huer, handsker og lignende. Og med knager bag på døren kan du få plads til endnu flere jakker.

Find på alternative løsninger til opbevaring af tøj

Tøj fylder meget – og det er ikke sikkert at det alt sammen kan være i skabet. Et skab kan også hurtigt komme til at optage alt for meget plads i det klemte soveværelse. Her har du også mulighed for at bruge din kreativitet og fantasi. En rundstok hængende fra kæder i loftet kan gøre det ud for et smart tøjstativ – og skohylder på væggen minimerer den plads du bruger på fodtøj.

Du kan få flere tips til funktionel indretning på https://cphnyheder.dk/