Chili Con Carne – når drengene kommer på besøg

02 juni 2019
Astrid Pedersen
Chili Con Carne – når drengene kommer på besøg

Er der dømt herre-aften – for eksempel i forbindelse med en fodboldkamp eller blot hygge med øl og et lækkert måltid mad – er Chili Con Carne en oplagt ret.

Der er super mange fordele ved at tilberede Chili Con Carne til denne type begivenhed. For det første er det en ret, som falder i de fleste mænds smag. Kombinationen og kød, krydderier og de lækre, møre bønner taler særligt til de maskuline smagsløg. For det andet går denne stærke, tunge og krydrede ret perfekt til øl. Og for det tredje kommer Chili Con Carne med følgeskab af nachos eller tacos – og hvilken mand nyder ikke at indtage chips som aftensmad?

Der ud over er det utroligt nemt at tilberede en ordentlig skudefuld Chili Con Carne. Det kræver ikke de store kulinariske eller gastronomiske evner eller kundskaber at røre en gryde Chili Con Carne sammen. Der skal rigtig meget til, førend man gør det forkert. Og så skal du ikke ud og investere i dyrt køkken gear eller andet udstyr til madlavning, når dagens ret er Chili Con Carne. Du skal blot bruge en god, skarp kniv, en stor, tykbundet gryde, et skærebræt og en røreske – så er du allerede godt på vej.

Chili Con Carne er nemt og billigt at fremstille

Som en ekstra bonus er ingrediens listen til Chili Con Carne temmelig kort, og samtlige ingredienser ligger i den billige ende. Oksekød, bønner, chili, hvidløg, tomater og hvad der ellers skal i denne konge ret kan skaffes i stort set alle supermarkeder.

Dertil kommer, at du kan foretage tilberedning af Chili Con Carne flere dage i forvejen, så du ikke skal stå og rode med det på selve dagen. Chili Con Carne bliver faktisk kun bedre af at stå og trække på komfuret (eller i køleskabet, hvis det drejer sig om mange døgn). Og så skal retten blot varmes op, når det er spisetid.

Find den fulde opskrift på dk-kogebogen.dk