Skip to content

Elcykel – Er det noget for dig?

Elcykler er kun for gamle mennesker. Eller hvad? Er der en chance for, at elcykler måske er for alle? Vi tager et kig på fordommene ved elcykler, og undersøger, om der mon ikke findes en elcykel til ethvert behov.

Drømmer du om at bestige Alpe d’Huez i stil med Tour de France-deltagerne, eller synes du, det er hårdt nok at køre op ad den lille stigning til dit hjem? 

Er sidstnævnte mest dig, skal du nok ikke drømme for meget om Tour de France og de stejle bakker. Medmindre… Du kunne jo investere i en elcykel; så skal du se dig selv drøne forbi de prustende cykelryttere.

Sammen med Sportsbase har vi taget et nærmere kig på elcykler; hvad er fordelene, og er det for alle?

Fordele ved en elcykel

Der er mange fordele ved en elcykel, og ja, det er for alle – og hvis du møder fordomme, kan du bare kaste om dig med fordele som motion, klima og tid. 

Fordelene ved en elcykel er nemlig:

1) Motion. Selvom mange tror, at elcyklen er for gamle og svage mennesker, så er det ikke korrekt, og du får rent faktisk motion af at cykle på den. Du skal selv træde i pedalerne, og selvom motoren hjælper dig på vej, bevæger du dig væsentligt mere, end du gør, når du sidder i en bil.

2) Klima. Det er helt enkelt meget bedre for klimaet, at du tager din elcykel frem for bilen. 1 kilometer i en mellemklasse bil udleder i gennemsnit 132 gram CO2, mens 1 kilometer på en elcykel ca. udleder 12 gram CO2.

3) Tid. I en travl hverdag kan det være svært at nå det hele, og hvis bilen ikke er et alternativ, står den enten på offentlig transport eller gåture – og det tager tid. Med en elcykel kan du hurtigt komme omkring.

Tjek også disse sider:

https://sportsbase.dk/
https://sportsglæde.dk/
https://sport-tips.dk/
https://sports-bloggen.dk/
https://sports-nyt.dk/
https://SportOgIdræt.dk/
https://Idrætsbloggen.dk/
https://SportOgUdstyr.dk/
https://SportOgGrej.dk/
https://sportsopdateringer.dk/
https://boldbloggen.dk/
https://vielskersport.dk/