Få hjælp til din misbrugsramte pårørende hos et misbrugscenter

03 juni 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Hvis du som pårørende til en misbruger er i tvivl om, hvorledes du bedst hjælper ham eller hende, kan du med fordel læse med i det følgende. Her kan du få svar på dine spørgsmål omkring afhængighedsbetinget misbrug og behandling af samme.

Hvordan ved man om éns nærmeste er misbruger?

Lever du under samme tag som en misbruger bør du ikke bebrejde dig selv hvis du først forholdsvis sent i forløbet opdager misbruget. Mange misbrugere er verdensmestre i at skjule deres uvane – også over for de mennesker som lever i samme hus.

Hvis du kender til misbruget og har gjort det i et stykke tid er det ligeledes ikke usædvanligt hvis du har oparbejdet en adfærd som gør det muligt for den misbrugsramte at fortsætte misbruget. Måske mener du at du hjælper den misbrugsramte ved at dække over vedkommende og sørge for at ingen andre kender til problemet – men faktisk vil du herved bidrage til dette.

Misbrugscenter

Mange pårørende til misbrugere lever med et stille håb om at afhængigheden vil gå over af sig selv. Dette vil dog aldrig ske. Et afhængigheds betinget misbrug vil altid blot blive værre indtil det enten får en fatal afslutning eller bekæmpes ved hjælp af professionel afvænning.

Hjælp din misbrugramte samlever på rette vis

Derfor er det vigtigt at du som den nærmeste pårørende gør alt hvad du kan for at motivere den misbrugsramte person for at gå i behandling. Dette er den eneste rigtige måde hvorpå du kan hjælpe ham eller hende med at få sit liv tilbage på rette spor.

Du bør i denne anledning opsøge et professionelt center til behandling af misbrug som kan hjælpe med såvel afgiftning og afrusning som afvænning i form af intensiv terapi. Du kan læse mere, og kontakte en af de dygtige misbrugskonsulenter hos Behandlingscenter Stien, via hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk.