Få hjælp til spil- eller shoppeafhængighed på et misbrugscenter

07 oktober 2020
Astrid Pedersen

Er du i dybe problemer på grund af spillegæld, eller graver du dig dybere og dybere ned i et meningsløst forbrug? Så er det selvfølgelig vigtigt at få styr på de økonomiske forhold. Men det er mindst lige så vigtigt at opsøge et misbrugscenter med henblik på behandling af den lidelse som har medført disse problemer.

Hvilke former for afhængighed behandles på et misbrugscenter?

Langt de fleste misbrugscentre i Danmark er gearet til at kunne håndtere alle former for misbrug og afhængighed. Selv om hvert enkelt tilfælde af eksempelvis alkoholisme eller narkomani er unikt og enestående fra menneske til menneske deler de forskellige typer afhængighed alligevel nogle fælles træk.

Afhængighed opstår i det øjeblik hvor et indtag af et særligt stof eller udførelsen af en bestemt aktivitet får hjernen til at udløse dopamin – et stof som associeres med belønning. Det er dopamin (og til en vis grad adrenalin) som får ludomaner til at spille hele formuen op og gældsætte familiens hus for at få råd til det næste fix i form af endnu en runde poker eller craps. Og det er dopamin som får en shopaholic til at købe sig fattig i mærkevarer eller brugsgenstande som han eller hun slet ikke har behov for.

På et misbrugscenter vil mennesker ramt af oven for beskrevne former for misbrug blive behandlet på lige fod med alkoholikere og stofmisbrugere. Et misbrug er nemlig både skadeligt og nedbrydende for et menneske uanset objektet for dette, hvilket er vigtigt at se i øjnene. Og behandles der på den rette måde vil alle faktisk kunne lægge misbruget på hylden uanset dettes svaghed og karakter.

Hvor finder jeg et center til behandling af misbrug i Danmark?

Behandlingscenter Stien har specialiseret sig inden for misbrugsbehandling ved hjælp af Minnesota kuren. Du kan læse mere om behandling af afhængighed på behandlingscenter-stien.dk