Få hostet virksomhedens hjemmeside på et billigt webhotel

09 august 2021
Astrid Pedersen

Skal virksomhedens hjemmeside hostes professionelt? Så behøver du ikke at betale en mindre formue. Du kan nemlig med stor sandsynlighed fint klare dig med et billigt webhotel.

Hvorfor skal jeg vælge et webhotel?

Når du lejer dig ind på et webhotel nyder du godt af diverse services som gør livet lettere for dig. Du får for eksempel masser af båndbredde, rigeligt med plads til dit website og dine email konti, og så selvfølgelig firewall, antivirus beskyttelse og automatisk backup af alle de data du har liggende på dit webhotel.

Skulle du selv hoste dit website ville du være nødt til at have en server stående tændt i døgndrift. Du ville være nødt til at have en ekstra server som kunne tage over i fald den første brød sammen. Og du ville selv skulle opdatere software og opgradere din hardware på kontinuerlig basis.

Hvilke slags webhoteller findes der?

Du kan finde mange forskellige tilbud på webhotel hos lige så mange forskellige udbydere. Modellen for webhoteller i Danmark er dog temmelig ens for alle løsninger. Et webhotel er en hosting løsning på en server som deles med andre domæner. Og som nævnt oven for er der masser af fordele ved at benytte et webhotel uanset hvilken udbyder eller hosting løsning du vælger.

Når det så er sagt findes webhoteller i flere forskellige størrelser. De fleste udbydere af webhosting løsninger ved at forskellige virksomheder har varierende behov. Derfor tilbydes flere forskellige pakker som varierer i størrelse og kapacitet.

Typisk vil den mindste pakke have plads til en ganske basal website, en håndfuld email adresser, og et begrænset antal databaser, hvor den helt store model fortrinsvis vil rette sig mod webshops og andre sites med tung trafik og megen interaktion.

Du kan læse meget mere om webhotel løsninger i Danmark på hjemmesiden webhotel-guiden.dk