Få mere madro med borde med lyddæmpning

06 september 2021
Anders Lundtang Hansen

Det kan næsten sætte en stopper for glæden ved at se frem til et middagsmåltid, for når så de små børn kommer til bordet, så hamrer de med bestikket i bordet, der giver genlyd rundt om hele bordet.

De er for små til at vide bedre, og der går lidt tid, før de finder ud af selv, hvordan man skal agere ved et middagsbord, så man må bare leve med den støj, som der kommer fra de små ved middagsbordet – eller skal man?

Der er jo også de gange, hvor man er mange mennesker samlet ved bordet for at spise aftensmad, som kunne være, når man har gæster på besøg.

De ved skam godt, hvordan man skal spise pænt, men når der er så mange mennesker, hvor der lige lander bestik, albuer, tasker og andet på bordet med jævne mellemrum, så kan det godt give lidt lydgener.

Og så har vi slet ikke talt om alle de gange, hvor bordet skal bruges til at lege ved, lave lektier, spille brætspil og meget, meget andet.

Få gjort noget ved støjen ved bordet ved hjælp af lyddæmpende borde

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er god nok: man kan få sådan noget som linoleums borde til lyddæmpning, så man får reduceret larmen ved bordet markant, når man bruger det.

Og så er bordet lavet på sådan en måde af materialet, at mindre slag i bordpladen vil forsvinde igen, hvilket gør det meget fordelagtigt at have små børn ved bordet, da deres spor efter at have været der vil forsvinde af de mindre slags.

Man skal ikke undervurdere, hvor stor en forskel det vil gøre, hvis man benytter sig af et bord med lyddæmpning, for selv små lyde kan ved mange af dem begynde at genere en og ødelægge hyggen ved bordet.