Skip to content

Hvem har haft råd til en BMW gennem tiden?

En BMV er stadig anset som lidt af en luksusbil, selvom den har fået nogle uheldige konnotationer til et bestemt segment i samfundet, som vi ikke vil komme nærmere ind på i denne artikel.

Men det siger dog noget om, hvem der nu om dage har mulighed for at købe en BMW, for selvom det som nævnt stadig betegnes som lidt luksus at eje en BMW, så er det praktisk talt de fleste mennesker, som kan erhverve sig sådan en nu om dage.

Måske kan ikke alle købe sådan et bilmærke fra ny i Danmark grundet afgifterne, men så kan man måske lease den eller købe en BMW brugt.

Men spol bare en hel del årtier tilbage, så var sådan en BMW helt oppe i de uopnåelige skyer af luksuskøretøjer, som kun de færreste havde mulighed og råd til at få fat i og eje; derfor så man mest erhvervsfolk, stjerner, rige generelt og kendisser køre rundt i den slags biler.

BMW’en var for eliten, og der kunne den jævne husstand ikke være med.

Hvis man endelig spottede sådan en BMW i indkørslen på et hjem, så var man sikker på, at vedkommende enten havde fået en stor lønforhøjelse, scoret en ny stilling, vundet i Lotto eller lavede noget lyssky med sorte penge.

Og at have to af den type biler eller flere var virkelig udelukket for den almindelige familier.

Som nævnt er situationen markant anderledes nu om dage, hvor stort set de fleste mennesker kan gå ned i en brugtvognsforhandler og købe en BMW, og så er der måske endda også mulighed for, at man kan købe to, nu man alligevel er der, så ens partner også kan få en.

Så slipper man også for alt bøvlet med at dele den ene bil mellem hinanden.

Pointen er, at de tidligere omtalte folk med penge nu mere går efter andre bilmærker end BMW, når de skal udmærke sig.