Kan du få erstatning, hvis dit Ryanair fly er forsinket?

09 december 2021
Emilie Ann Jacobsen

advertorial

Ryanair tilbyder i dag billige flyrejser til en række forskellige destinationer rundt om i Europa. Det er derfor en god mulighed for dig for at rejse billigt – hvis du ikke har noget imod ikke at have særlig meget benplads og at skulle betale for det, hvis du vil have bagage med. 

Bliver dit Ryanair fly forsinket, er det naturligt, at du er interesseret i at finde ud af, om du kan få erstatning eller ej. Et godt sted for dig at se på, om du kan få erstatning for Ryanair forsinkelser, er flypenge.dk.

De har faktisk skabt en beregner til formålet. Ja, selvfølgelig ikke kun til at finde ud af, om du kan få erstatning, hvis dit Ryanair fly er forsinket, men om du kan få erstatning generelt, hvis dit fly er forsinket eller aflyst. Det tager kun to minutter for dig at udfylde den, og det er derfor oplagt for dig at gøre det, så du kan få klarhed over det med det samme. 

image

Kan jeg få erstatning, hvis flyet er overbooket? 

Mange lavprisselskaber overbooker bevidst deres fly, da de regner med, at der er nogle af deres passagerer, der ikke dukker op. Dukker alle passagererne imidlertid op, kommer de til at stå med et overbooket fly, hvor de er nødt til at afvise, at nogle af deres passagerer kan komme med. Det er selvfølgelig superirriterende, hvis du er en af dem, der ikke kan komme med dit fly. 

Bliver du afvist i forhold til at komme med dit fly, har du i mange tilfælde krav på at få en erstatning. Typisk vil flyselskabet selv tilbyde dig den, men gør de ikke det, kan du også få hjælp af flypenge.dk til at få fat på den. 

I følge EU-regler skal du nemlig have en ombookning af din billet, tilbydes en ny billet eller have refusion for din billet.