Skip to content

Kender du en fodbold pokal som vandrepokal?

Man kan selvfølgelig sige, at det er meget praktisk nu om dage i disse tider, at man har en fodbold pokal, der er en vandrepokal, fordi man så ikke skal hen at lave en ny ved hvert mesterskab, som en klub så kan have stående derhjemme til fremvisning.

Det sparer på Jordens ressourcer, og så skal man bare nøjes med at skrive år og klub på soklen for eksempel for at vise, hvornår en given klub eller land havde pokalen.

Dette giver det også mere prestige at kunne fremvise denne specielle og enkeltstående pokal, når der kun findes dette éne eksemplar af den – men det gør den også udsat for tyveri…

I så tilfælde må man så måske have den oprindelige instans, der står for mesterskabet til at fremstille en ny og sige, at dette nu er den nye, der selvfølgelig har de tidligere navne skrevet ind i sig.

Dog er der af naturlige grunde visse begrænsninger i dette, for der er ikke uendeligt at gøre godt med plads på denne pokal, når der skal skrives ind i soklen, hvem der har pokalen – man løber naturligt tør for plads på et tidspunkt, og man bliver nødt til enten at skrive mindre eller fremstille en større sokkel.

Eller man bliver simpelthen nødt til at fremstille en helt ny fodboldpokal, der så er den seneste i rækken af de officielle pokaler, eller man udskifter den eksisterende med en ny af slagsen.

Løbende kan man så tilføje detaljer, eller hver klub eller land kan få lov til at sætte sit præg på pokalen uden at ødelægge den, men der skal selvfølgelig være krav om, hvordan man låser sådan en pokal inde og passer på den, så man ved, at den er bedst muligt sikret.

Har du selv en fodboldklub, så kunne det måske være en idé at laver et mesterskab med en vandrepokal.