Sæt en fornuftig hastighed på et løbebånd

21 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

En del mennesker kan lide at konkurrere, og hvis man så ligefrem er den sportslige type, der tit tager ud for at løbe en tur, motionere, cykle og så videre, så er man måske også den slags, der deltager i holdsport, hvor man går efter at blive den eller de bedste.

For lad os være ærlige: Hvis man går så meget op i sig selv og sport, så deltager man for at vinde i sidste ende, om man så bare er ved at tjekke formen af eller se, hvordan niveauet er – men vinde vil man gerne i sidste ende.

Så hvis man for eksempel står nede i fitnesscenteret, så vil man nok bemærke de andre, der benytter sig af et løbebånd, når de lige skal få lidt sved på panden, holde formen ved lige eller bare smide nogle kilo.

Og så kan man bevidst eller ubevidst komme til at gøre sådan noget barnligt som at se, hvem der kan sætte hastigheden højest på dette løbebånd, så man er den, der løber hurtigst.

Man tænker så ikke over, hvem der løber mest, og man kan jo ikke overhale, så der er ikke andet end farten tilbage.

Lad løbebåndet være din eneste konkurrent

Og det kan blive farligt, hvis man presser sig selv for meget, hvis man har lagt et skema for, hvordan man skal træne, eller man er ude af form og således får store smerter bagefter – eller man bare vælter og slår sig, mens båndet kører.

Derfor bør man få sig et løbebånd til hjemmebrug, så man kun får sig selv at konkurrere mod, så man ikke bliver påvirket af de andre motionister, der kunne være omkring en i et motionscenter, hvor man gerne lige vil spænde med musklerne og vise, hvor sej man er.

Bliv god til at løbe for din egen skyld.