Sæt trumf på hjemmeferien med en overdækket terrasse

15 august 2021
Astrid Pedersen

Skal den nye terrasse være ekstra og særligt funktionel? Så kan du med fordel overveje en overdækket en af slagsen.

Få flere muligheder med en overdækket terrasse

Når du vælger at lade din nye træterrasse helt eller delvist overdække skaber du nemlig flere muligheder for anvendelse af terrassen.

Et fladt trædæk kan være udmærket når det blot handler om at have et sted at slikke sol eller en overgang mellem hus og have. Men på de dage hvor det regner eller er overtrukket er en terrasse uden overdækning ikke stort bevendt.

Med en overdækket terrasse har du et sted hvor du og familien kan søge ly for sommerens mange byger. I kan hygge under overdækningen og nyde den friske luft selv om regnen siler ned.

Er det overtrukket, og falder temperaturen i haven, kan I tænde for terrassevarmeren og hygge jer på den overdækkede del af terrassen. Og sætter du pris på udendørslivet også uden for sommersæsonen er en overdækket terrasse ideel for dig.

En overdækket terrasse er desuden rigtig god på de dage hvor solen rigtig bager. Hen over middag kan det nemlig godt være såvel ubehageligt som farligt at opholde sig i den direkte sol. Du risikerer både hedeslag og forbrændinger. Og så er det rart at kunne søge skygge under terrasens overdækning.

Brug mere tid på en overdækket terrasse

Der ud over er der mange muligheder for at udnytte terrassen til fulde når den er forsynet med en overdækning. Du kan for eksempel indrette et udekøkken og tilberede familiens måltider under næsten åben himmel.

I behøver ikke at frygte et pludselig regnskyl når I sidder i ly af overdækningen. Og I bliver ikke generet af den skærende sol når måltidet indtages på en overdækket terrasse.

Du kan få hjælp til design og opførelse af en overdækket terrasse hos Andreas la Cour fra Kun Terrasser ApS – læs mere på kun-terrasser.dk