Skal der sættes strøm til dit hegn eller ej?

24 februar 2021
Anders Lundtang Hansen

At sætte strøm til ens hegn kan jo være en af de bedste sikkerhedsforanstaltninger, så man er ret så sikker på, at der ikke er nogle, der kan komme ind på ens grund, om det så er for at holde sig aflukket og privat, eller man beskytter noget vigtigt og dyrebart i ens firma eller i ens hjem.

Man bør så også skilte stort med det, så nogle mennesker ikke lige kommer til at læne sig op ad det hegn for at hvile sig, for selvom hegnet formentlig tydeligt er til for, at andre ikke skal komme ind, og der måske er pigtråd på toppen, så tror folk udefra stadig ofte, at det skal forsvare folk fra at komme ind og ikke mod dem, der lige tager en pause op ad hegnet.

Specielt det sidste kan ske, hvis det her hegn er ud til en gade, der er meget befærdet, og det ikke ligger inde i en skov eller langt ude på landet.

Måske kan folk heller ikke læse, at der er strøm i hegnet, som skiltet viser, eller de overser piktogrammet. 

Måske er strøm i hegnet faktisk ikke så smart en idé

Man kan endda ende med, at nogle folk vil sagsøge dig, fordi man fik stød af at røre dit hegn, og hvis de har et svageligt helbred, kan det virkelig få katastrofale konsekvenser.

Desuden er det heller ikke helt billigt med at have strøm i sådan et hegn, specielt ikke hvis man hele tiden skal have det slukket til.

Og nogle gange skal man jo slå det fra, og så kan man måske ikke gøre det med en fjernbetjening, så man skal langt indenfor for at slå strømmen fra.

Og hvad med alle de dyr, der kan ende med at løbe ind i ens hegn og dø af al den strøm?