Tag et indskudslån til drømmeboligen

14 april 2021
Mathias Nielsen

Mange vil mene, at det er dyrt at købe bolig. De senere år er priserne på boligmarkedet steget og steget, og det betyder, at du skal tage rigtig store lån i banken og/eller hos realkreditinstitutter for at kunne få råd til købet. I sammenligning med dette, kan en lejebolig virke som et supergodt alternativ. Her skal du ikke selv købe boligen, og derfor behøver du ikke at tage et stort lån i banken.

Men det, der til gengæld ofte er tilfældet ved lejeboliger er, at de du skal lægge et depositum (indskud) og eventuelt forudbetalt husleje. At opkræve et depositum og forudbetalt leje er nemlig udlejers måde at sikre sig, at der er penge til at betale, hvis du laver skader på boligen mens du bor der. Den forudbetalte leje kan bruges, hvis du ikke formår at betale din leje – så vil udlejer kunne tage af de penge.

Hvad er et indskudslån?

Men når du skal betale så meget til udlejer ved indflytning, så kan det være svært at få enderne til at mødes. Især hvis du kommer fra en anden lejebolig, hvor du stadigvæk har depositum og forudbetalt leje fastlåst. Der skal i hvert fald spares op i god tid, hvis du skal have råd til at betale up front til den nye udlejer.

Men der er heldigvis hjælp at hente hos banken. Nogle banker tilbyder nemlig et såkaldt indskudslån, som er penge der kan hjælpe dig i gang i den nye lejlighed. Vælger du at tage sådan et lån, behøver du ikke at bekymre dig om, hvor vidt du kan nå at skrabe pengene sammen forud for din indflytning – du kan derimod blot låne pengene og afbetale efterfølgende. Dermed skaber du en tryg situation for dig selv. Det eneste du skal være sikker på er, at du har råd til at betale lånet af efterfølgende.